Upozorenje korisnicima koji plaćaju račune putem internet bankarstva

19. veljače 2014.

Jedan dio korisnika koji svoje račune komunalnih usluga plaćaju putem internet bankarstva račune za mjesec siječanj 2014. godine uplatili su na krive uplatne račune. Kako se od 1.1.2014. godine izdaju odvojeni računi za vodoopskrbu i odvodnju od računa za zbrinjavanje otpada, a koje račune sada izdaju dva poduzeća, promijenili su se i uplatni računi na priloženim uplatnicama. Vjerojatno zbog korištenja predložaka i određenog automatizma u dosadašnjem plaćanju, korisnici su račune podmirili na krive uplatne račune. Takvih uplata do sada je evidentirano kod više od 170 korisnika, a kojim korisnicima smo uputili o tome i pisanu obavijest putem pošte.

Mi smo iznimno ovaj mjesec bili u mogućnosti krive uplate po računima za siječanj 2014. godine preusmjeriti naknadno na ispravne uplatne račune i na taj način povezati ih s obavezom za usluge vodoopskrbe i odvodnje i obavezom za zbrinjavanje otpada.

Ubuduće to nećemo biti u mogućnosti, te upozoravamo korisnike da kod plaćanja budućih računa provjere uplatne račune za komunalne usluge koji su navedeni na uplatnicama, a ukoliko kod internet bankarstva koriste predloške, da pripreme ispravne predloške. Ukoliko će buduće uplate biti usmjerene na krive uplatne račune, obaveze neće biti ispravno zatvorene odnosno podmirene, a ispravak koje pogreške će morati korisnici ubuduće sami rješavati.

Podsjećamo dakle da su računi vodoopskrbe i odvodnje odvojeni od računa za zbrinjavanja otpada, da te račune izdaju dva poduzeća, da su uplatni računi promijenjeni i različiti te da je obaveza i odgovornost  korisnika da pri plaćanju računa putem internet bankarstva uplate usmjere na ispravne uplatne račune koji su navedeni na uplatnici.

INFORMACIJE I SAVJETI


Golf restoran

ZAPREŠIĆ d.o.o. 2012   Sva prava pridržana