Uputa o postupku otpisa dugovanja

10. veljače 2015.

Zaprešić d.o.o. i Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. pristupile su Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tradžbina male vrijednosti na novčanim sredstvima (Izjava vjerovnika Zaprešić d.o.o., Izjava vjerovnika Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o.).
Sukladno pristupu Sporazumu, Zaprešić d.o.o. i Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. otpisivati će dugovanja svojim dužnicima koji zadovoljavaju kriterije propisane Sporazumom.


Radi boljeg snalaženja dužnika, u nastavku se daje kratka uputa o provođenju postupka za otpis dugovanja:


U provođenju postupka svaki ovršenik dužan je od Centra za socijalni rad ili poslovnice Financijske agencije dobiti potvrdu o zadovoljavanju kriterija, te popis dugovanja na ovrsi. Nakon dobivanja potvrde, ukoliko je na popisu vjerovnika Zaprešić d.o.o. ili Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o., navedenu potvrdu i stanje duga sa zahtjevom za otpis treba dostaviti vjerovniku. Dokumentacija se  može predati osobno na adresu Pavla Lončara 2, Zaprešić, ili na e-mail adrese navedene u pristupu Sporazumu. Na osnovu potvrde vjerovnik Zaprešić d.o.o. ili Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. provesti će uvid u Registar otpisa duga i provesti otpis dugovanja sukladno Sporazumu.


Napominje se da dužnici Zaprešića d.o.o. ili Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o.  koji su na ovrsi, ne mogu bez navedenih potvrda podnositi zahtjeve za otpis dugovanja na ovrhama. O otpisu dugovanja odlučivati će se isključivo prema propisanom postupku, te se zahtjevi  za otpis bez potrebnih potvrda neće zaprimati niti rješavati.

INFORMACIJE I SAVJETI


Golf restoran

ZAPREŠIĆ d.o.o. 2012   Sva prava pridržana